In drie stappen een hekwerk in uw tuin aanbrengen

Een hekwerk aanbrengen kan behoorlijk lastig zijn. Toch biedt het aanbrengen van een hekwerk enige voordelen met zich mee. Zo kunt u zich afscheiden van de omgeving en heerlijk ontspannen in uw tuin lopen. Ook biedt het mogelijke inbrekers extra moeite om binnen te komen, zij zullen uw huis eerder overslaan.

Tips vooraf

Enige tips vooraf:

  • Overleg eerst uw plannen met de buren
  • Zorg voor een vlakke ondergrond
  • Ga aan de slag op een droge dag zonder al te veel wind

Stap 1: Beslissen welk hekwerk

Beslis eerst welk materiaal u wilt gebruiken voor uw hekwerk. Dit zijn over het algemeen houten- of metalen houtwerken. Kijk vervolgens wat u allemaal nodig heeft voor het plaatsen van een hekwerk. Zo bent u goed voorbereid.

Stap 2: Plaatsen eindpalen

Het hek dat u gaat plaatsen bestaat meestal uit palen die verticaal in de grond worden geplaatst, ongeacht de constructie. Zaag een stuk hout uit die zal dienen als meetlat. Gebruik dit stuk hout om een constante afstand te creëren tussen de palen. Graaf vervolgens de gaten af waar de palen moeten komen.
Zaag de palen vervolgens op de juiste grootte af. Vervolgens plaatst u deze loodrecht in de gaten. Gebruik piketpaaltjes om te zorgen dat de eindpalen tijdelijk blijven staan. Wees er zeker van dat alle palen loodrecht staan. Controleer dit met een waterpas.

Stap 3: Hekwerk plaatsen

Wanneer alle eindpalen op de goede plek staan en deze loodrecht omhoog staan, kunt u ze verankeren met cement. Plaats, nadat het cement is uitgehard, de heksegmenten tussen de eindpalen met behulp van een bevestigingsset.
Werk alles vervolgens mooi af. Uw hekwerk is nu klaar! Gefeliciteerd.