Graffiti verwijderen. Hoe moet dat?

Ongevraagde graffiti kan uw hekwerk enorm verpesten. Helaas komt het in Nederland relatief veel voor. De één ziet het als kunst en de ander heeft er een hekel aan. Vaak worden professionals ingehuurd, maar u kunt het ook zelf proberen. Wanneer u zeker wilt zijn van uw zaak kunt u natuurlijk wel het beste een professional inschakelen. Lees in dit artikel hoe u graffiti verwijderen kunt.

Graffiti verwijderen: Optie 1

Voordat u aan de slag gaat met het verwijderen van de graffiti, dient u te onderzoeken van welk materiaal uw hekwerk is, welk soort verf er op is gespoten en hoe groot de omvang van de graffiti is.

Wanneer u deze zaken weet, kunt u enkele verwijderaars aanschaffen. U kunt bijvoorbeeld een biologisch afbreekbare graffitiverwijderaar gebruiken, zoals HG Graffiti Remover of GRATCH Graffiti Remover.

Ook kunt u kiezen voor chemische middelen. Gebruik in dit geval terpentine of tinner. Dit is goed voor eenmalig gebruik, maar wanneer er weer graffiti wordt gespoten op uw hekwerk valt het helaas niet meer te verwijderen.

Als uw ondergrond bestaat uit natuursteen, roestvrijstaal of natuursteen, dan raden wij u aan om perslucht te gebruiken.

Graffiti verwijderen: Optie 2

Ook kunt u een schoonmaakbedrijf inhuren, graffiti verwijderen is voor hen geen probleem. Soms kan de gemeente gratis de graffiti verwijderen. Vraag dit even na voordat u zelf aan de slag gaat. Bij bewerkte muren moet er sowieso een professional langs komen om de graffiti te verwijderen. Racistische of discriminerende teksten worden meteen door de gemeente verwijderd. Dit is geheel kosteloos. Wel dient u aangifte te doen van de graffiti en de schade te verhalen op de daders.