Hekwerk dierenverblijf gesloopt

Hekwerkbedrijf

Het hekwerk van het tijdelijk dierenverblijf in het Brabantse Goirle is afgelopen weekend opengeknipt door vandalen. Alle geiten, bokken en herten konden hierdoor ontsnappen. Het is niet duidelijk wie de vandalen zijn geweest of waarom ze dit hebben gedaan.

Hekwerk opengeknipt

Vandalen hebben het hekwerk dat de geiten, bokken en herten binnenhield, opengeknipt in het tijdelijk dierenverblijf. De dieren zijn daardoor ontsnapt. Zondagochtend liepen zij plotseling door het Molenpark in Goirle. De paniek onder de dieren was groot. Een van de herten liep zelfs door het centrum. Deze werd uiteindelijk door de brandweer gered en veilig teruggebracht.

Ook Heemerf doelwit

Dezelfde vandalen hebben verderop bij het Heemerf ook het hekwerk opengeknipt. Daarnaast hebben zij een vogelverschrikker in de vijver van het Molenpark gegooid, kassen vernield, een beeld door de tuin gesleept en de ruit van een huisje ingeslagen. Het is nog onbekend wie dit heeft gedaan.

Weer thuis

Een deel van de dieren zijn teruggebracht naar de oorspronkelijke dierenweide, hoewel dit veel eerder was dan gepland. Deze weide is een stuk beter beveiligd. De andere berggeiten en herten worden later deze week overgeplaatst. Deze verblijven nu nog in de hooischuur, omdat het hekwerk van het tijdelijk verblijf nog niet is gerepareerd.

Stadskanaal

In het Groningse Stadskanaal zijn vorige maand ook al tien damherten ontsnapt doordat vandalen het hekwerk hebben vernield. Deze liepen vervolgens door de woonwijk. Dezelfde dag werden zeven herten gevangen en teruggezet, de dag daarna volgden er nog twee. Over het lot van het laatste hertje is nog niets bekend. De omgeving is deels afgezet en er wordt actief gezocht naar het verloren kalf.