Hekwerk Koning Willem-Alexanderpark in de sloot

In Zaltbommel is afgelopen woensdag een deel van het hekwerk van het Koning Willem-Alexanderpark verdwenen. Het is nog onbekend door wie en waarom dit gedaan is. De voorgaande dag was het hekwerk nog aanwezig bij een inspectie.
Een aantal uur na de verdwijning is het vermiste hekwerk gevonden in een sloot

Het park

Het Koning Willem-Alexanderpark, gevestigd in Zaltbommel in de wijk De Waluwe, is grotendeels opgebouwd om als speeltuin te dienen. Voor de allerkleinsten is er een speciale speellocatie gebouwd met een hek er om heen. Een deel van dit hek is gestolen afgelopen woensdag.

Hekwerk vertoont veel schade

Het hekwerk was bij een inspectie eerder op de dag nog aanwezig op het park. De verdwijning van het hek moet dus plaats hebben gevonden tussen dinsdag 18.00 en woensdag 7.30. Hierbij is veel schade aangericht. Het hekwerk is namelijk met veel geweld uit de scharnieren getrokken. De hekken die hieraan vastzaten vertonen ook allen schade. De eerste schatting is dat de schade zo’n 1500 euro bedraagt.

Teruggevonden in sloot

Enkele uren na de vermissing is het hekwerk teruggevonden in een sloot. Een inwoner van De Waluwe meldde via Twitter dat hij het had zien liggen in de sloot bij een rotonde nabij het park. Het hekwerk is vervolgens meteen opgehaald door de gemeente.

Iets gezien?

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de dader(s) van de vernieling. Wie iets heeft gezien wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie. Dit kan ook anoniem gedaan worden.