Hoe krijg ik een mooi gazon?

Is het gras van de buren groener en wil je graag ook zo’n gazon? Het is niet moeilijk om een dergelijke grasmat te evenaren en misschien wel te overtreffen. Door graszoden te kopen kun je op een eenvoudige manier een fraai gazon krijgen.

Kopen van graszoden
Allereerst kun je kijken naar welke graszoden je gaat kopen. Hiervoor hoef je niet de deur uit, want vanuit je luie stoel kun je namelijk van alles kopen. Ook graszoden. Om er achter te komen wat je moet betalen voor graszoden is het slim om graszoden prijzen met elkaar te vergelijken. Door te vergelijken krijg je een goed beeld van de gemiddelde prijs. Een voordeel van het online kopen van graszoden is dat veel bedrijven de graszoden thuis bij je komen afleveren. Je betaalt wel een x-bedrag voor de verzending, maar je hoeft zelf niks te doen. Makkelijker kan bijna niet.

Voorbereiding
Nadat je de graszoden hebt binnengekregen kun je in principe direct aan de slag, maar dat is niet direct het verstandigste wat je kunt doen. De voorbereiding is iets wat je geenszins mag onderschatten. Gras heeft immers een goede ondergrond nodig. Zonder een goede basis is de kans groot dat het gras niet goed wil gaan groeien. Zorg dus voor een vlakke ondergrond met voldoende voedingsstoffen.

Is de ondergrond van goede kwaliteit? Dan kun je beginnen met het aanleggen van de graszoden. Doe dit tussen maart en november, want dan heb je weinig kans op vorst. Na het aanleggen van de zoden is het belangrijk om voldoende te sproeien.