Inbraakpreventie

Het voorkomen van inbraak is een van de zaken die je als huizenbezitter op je zult moeten nemen. Althans, het moet niet, maar het is wel sterk aan te raden! Niemand zit immers op een inbraak te wachten.
Toch doen we lang niet altijd alles wat in ons vermogen ligt om inbraak te voorkomen. We hebben ouderwets deurbeslag, hebben geen inbraakwerende strips, hebben geen enkele aanvullende veiligheidsmaatregel en laten per slot van rekening vaak nog de deur van slot en de ramen op een kier staan! We zijn ons er simpelweg niet van bewust dat we een groot risico op inbraak lopen. We zijn ons pas van dat risico bewust als het al te laat is, als er al is ingebroken. Daarom zie je ook vaak dat de bewoners van woningen waar recentelijk is ingebroken, er ineens alles aan gaan doen om inbraken in het vervolg te voorkomen. Hadden ze dat nu maar eerder gedaan, dan waren een boel inbraken te voorkomen!

Wat kun je doen tegen inbraak?

Eigenlijk kun je van alles doen tegen inbraak. Loop eens een willekeurige bouwmarkt binnen en ga eens langs bij slotenmakersbrugge.be. Vrijwel alles zal de veiligheid van de woning verhogen, en bovendien kun je met behulp van deskundig advies van een slotenmaker de veiligheid van de woning gericht verhogen. Toch is het allereerst van belang dat je de noodzaak inziet van het werken aan preventieve maatregelen. Wanneer je deze noodzaak niet inziet en simpelweg maar wat aan preventie doet omdat het moet of omdat je dat ergens hebt gelezen, zul je al snel merken dat je er weinig geld voor over hebt en met halfbakken maatregelen genoegen neemt. Laat je daarom deskundig voorlichten en zoek eens op wat nu echt die kans op inbraak in jouw regio is. Bewustwording is stap één!