Terugzetten hekwerk levert levensgevaarlijke situatie op

Afgelopen week leverde het terugzetten van een hekwerk in Leusden wel een hele benauwde situatie op. Tijdens het weghalen van een container moest er namelijk een stuk hekwerk verwijderd worden. Bij het terugzetten is kennelijk iets mis gegaan want er kwam een spanning van liefst 500 volt op het hekwerk te staan.

Levensgevaarlijk

Jumbo de Biezenkamp kreeg donderdagochtend te maken met een vreemde storing. De verlichting viel uit evenals de kassa’s en de koeling werkte niet meer. Al snel werd duidelijk dat de storing niet in het gebouw zelf te vinden was. Stedin, het bedrijf dat in Leusden verantwoordelijk is voor de elektriciteit, loste het probleem vervolgens snel op. De volgende dag kwam het probleem echter weer terug. Stedin probeerde het op te lossen en kwam tot de schokkende conclusie dat het eerder verwijderde hekwerk onder stroom stond.

Afgezet

De plek rondom het hekwerk werd meteen voor vijf uur lang afgezet. De Jumbo zat sindsdien een tijd zonder elektriciteit totdat eigenaar Martin Fikke een oplossing hiervoor vond. Hij besloot om de supermarkt aan te sluiten op een aggregaat. Het elektriciteitsbedrijf Stedin heeft vervolgens het hekwerk helemaal verwijderd en sindsdien is het probleem opgelost. Jumbo heeft haar complimenten aan Stedin uitgesproken op de uiterst snelle werkwijze.