Welke soorten gras zijn er te koop?

Er zijn vele verschillende soorten verkrijgbaar. In Nederland wordt er veelal gesproken over drie soorten gras. Dat is het schaduwgazon, het speelgazon en het siergazon. De benamingen zeggen al min of meer waar ze voor zijn bedoeld. Online kun je via diverse website graszoden kopen.

Schaduwgazon

In het geval je een tuin hebt met veel schaduw is het schaduwgazon ideaal. Ook op plekken met weinig zonlicht kun je schaduwgazon zaaien. Schaduwgazon gedijt prima in een dergelijke omgeving en het is dus ook mogelijk om een gazon aan te leggen als je weinig zonlicht in je tuin hebt.

Speelgazon

Een speelgazon is ideaal om op te spelen. Kinderen kunnen hier zonder problemen op voetballen en je kunt ook prima een zwembadje op het gazon zetten. Dit is één van de sterkste grassoorten die er is te vinden en deze grassoort kan dus wel tegen een stootje.

Siergazon

Het siergazon is wat fijner en kwetsbaarder, maar desondanks nog altijd zeer geschikt om zo een mooi gazon te maken. Je krijgt met een siergazon een prachtig gazon.

Het aanleggen van het gras

Voor je gras gaat aanleggen is het zoals je weet belangrijk om eerst alle obstakels uit de grond te halen. De ondergrond bewerken en egaal maken is één van de belangrijkste onderdelen. Dit kun je het beste 2 weken doen vóór je graszoden bestellen gaat. Op deze manier kan de grond inklinken. Het is tijdens een eventuele droge periode wel noodzakelijk om de grond te sproeien, zodat de grond beter kan inklinken.

Heilig gras

Een uitzondering op het gebied en aanleggen van gras is toch wel het gras dat ligt op de tennisbanen van Wimbledon, in de volksmond ook wel het heilige gras genoemd. Het gras aldaar wordt werkelijk het hele jaar door in de gaten gehouden en onderhouden door speciaal personeel. Het gras wordt dan ook met de hand geknipt om een perfecte grasmat te krijgen voor het grote toernooi der toernooien wat tennis betreft. Wimbledon is van de vier Grand Slams toch wel het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Er heerst werkelijk een fenomenale sfeer tijdens het toernooi en werkelijk alle grote spelers willen er aan meedoen. Hoog op hun verlanglijstje staat dan ook de wens om het toernooi een keer te winnen, maar dat is niet eenvoudig. Iedereen herinnert zich dan ook wel dat fantastische moment dat Richard Krajicek in de finale stond tegen Washington en het toernooi won in negentienzesennegentig.